V/A - Eagleution A Tribute To Saxon

[2005][Remedy]

Allvarligt talat, vem köper den här typen av skivor? Har grubblat men kommer inte på en enda grupp av människor som rimligtvis kan ha något som helst intresse av att lyssna på den här skivan. Kanske lite tjatigt att hacka på tributeskivor vilket ju de flesta gör men det känns ändå som att man måste. Den här skivan fyller ju ingen funktion överhuvudtaget. Om man försöker upptäcka Saxon med den så kommer man inte alls att kunna höra hur otroligt bra band dom är och gillar man grupperna som framför låtarna så vill man väl hellre höra dem framföra eget material.

Egentligen ska det erbjudas hela 31 spår men lyckligtvis innehåller denna promoutgåva bara 18 vilket ändå är ordentligt många för mycket. Att lyssna igenom hela från start till mål är närmast en bedrift och inget man gärna gör om, har därför tvingats att lyssna i omgångar. Frågar mig också varför man har valt att inleda öppningsspåret med ett George W. Bush-citat? Det känns lite märkligt. Bland låtarna kan jag väl i alla fall nämna Torments fullständigt horribla tolkning av "Denim & Leather" som med growl-liknande sång och avskyvärt trumspel lyckas sticka ut ordentligt. Bästa bidraget är annars "Heavy Metal Thunde"r som Dark Age gjort om till något som väl närmast kan beskrivas som Death Metal, kreativt! Twysters version av "Broken Heroes" som domineras av piano funkar också skapligt.

Om det finns någon därute som verkligen tycker om tributeskivor så kanske det kan vara väl investerade slantar att plocka upp den här, man får onekligen mycket musik för pengarna. I annat fall skulle jag nog rekommendera att alla som är intresserade av Saxon istället väljer någon av de många fantastiska skivor gruppen gjorde under 80-talet.

Magnus Nilsson

Betyg: 1/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna