Edguy - Rocket Ride

[2006][Nuclear Blast]

Med en anmärkningsvärd andra plats på den officiella listan över landets mest sålda DVD-skivor stapplar Edguy oförtrutet fram till silvertronen och sneglar hånfullt ned på sina gelikar. De numer följaktligen halvkända spolingarna från Fulda i Tyskland börjar onekligen växa och bli stora här i vårt kalla land. Någon vis man sade en gång att fantastiska krafter kräver ett fantastiskt ansvar - i detta fallet har germanerna verkat skämta bort det.

Den nya given "Rocket Ride" är inte alls den förslutna tulpan som till sist blommar upp, likt föregående "Hellfire Club" var. "Rocket Ride" är mer lik en prästkrage, fin, men som få verkar bry sig om. Den kraftmetall bandet så snyggt startade med representeras endast av "Return To The Tribe" vilken i sin tur blir halvt förstörd av en vrålande Sammet som i fyllan kom på att man kunde skrika ut ett oralt solo.

En power-metallisk aura omgärdar den 70-80-tals hårdrock som frodas på plattan och trots att det finns en hel del minnesvärda refränger är det långt ifrån den klass konstellationen har stått för innan. Ett skivkonvolut med namnet Edguy på ska kunna prestera lite mer än tolv könlösa klumpar utan kraft och pondus. Då räcker det inte att vissa refränger ofrivilligt fastnar i bakhuvudet såsom "Wasted Time", up-tempo-trevliga "Out Of Vogue" och småtöntiga semesterlåten "Trinidad". Tysklands clowner är dessbättre inte uträknade än. Musikaliteten är det inget fel på och produktionen är som vanligt suverän men nästa skiva kan gärna få bjuda på lite mer jävlar-anamma.

Johan Karlsson

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna