Eisregen - Wundwasser

[2004][Massacre]

Östtyska Eisregen brukar ofta sorteras in i Black Metal-facket. Inledningen med "Mein Eichensarg" och "Am Glockenseil" gör också att den etiketteringen känns helt korrekt. Sedan händer något mycket märkligt.

"Vom Muttermord" består säkert (för den som behärskar tyska) av riktigt ondskefull lyrik, men rent musikaliskt bär det av rätt in i medeltiden. Snygga gitarrplock, pianoklink och fioler får det hela att låta ganska exakt som en tyskspråkig version av Skyclad. Inte alls oävet. Också "Blutgeil" stompar på i samma anda. Men sedan är det dags för ny färdriktning igen.

"Ripper von Rostow" inleder som någon form av Rammstein möter Misfits, för att efter en dryg minut plötsligt rusa iväg i ett furiöst Black Metal-rens. Och sedan tillbaka igen. Därefter följer någon form av akustiskt uppbyggd midtempo thrash som låter lite som ett avskalat Dimmu Borgir.

På det här viset fortsätter det. Eisregen kastar sig handlöst mellan olika uttryck, och det är mer än ofta som det blir svårt att hänga med i svängarna. Vet inte om det här är någon östtysk grej - Die Apokalyptischen Reiter håller på och fipplar på ungefär samma sätt - där en del av konceptet är att göra lyssnaren paranoid? Jag blir då inte riktigt klok på det hela.

Att försöka recensera den här potpurrin är så klart inte det enklaste. Men att totalsåga något som under stundom glimrar till ganska rejält -"Am Glockenseil" är grym! - känns inte heller bra. Lite diplomatiskt säger jag därför att "Wundwasser" är för dig som vill vidga dina horisonter (med sisådär 180_). Är du ute efter hederligt pandamangel gör du bäst i att ta med nya Marduk fram till kassan istället.

Martin Lee

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna