Eldritch - Portrait Of The Abyss Within

[2004][Limb]

Progressiv powermetal från Italien. Ganska gediget verk med snyggt snickrade låtar. Men spännande? - nej, inte mer än filmjölk till frukost. Bandet uppger progmetallarna Queensrÿche, Dream Theather och Fates Warning samt thrasharna Testament, Machine Head och Pantera som sina främsta influenser. Det är väl också en liten fingervisning om hur det låter, även om thrashen förvisso är svårupptäckt. Skivbolaget marknadsför bandet som ”kreativt” och ”nyskapande” (förstås…) men man sätter inte riktigt fingret på mer exakt hur just Eldritch når upp till dessa epitet. Jag kan inte hjälpa dem tyvärr.

”The World Apart” har den typen av refräng som tjatar sig in i ditt medvetande, trots att du egentligen inte vill. ”Dice Rolling” är en låt som fastnar, mycket tack vare de finstämda verserna som utmynnar i avgrundsgrowl från sångaren Terence Holler och en karaktäristisk synthblipp. Annars är väl kanske Hollers sångröst i anonymaste laget för att Eldritch ska nå de riktiga stjärnorna på metallhimlen.

Det slutgiltiga omdömet blir att det här förmodligen kommer att falla i glömska någonstans i min skivhylla. Men jag tror säkert att ett och annat fan av ovan nämnda progmetalband kan hitta något som tilltalar dem. Eldritch har den musikaliska kompetensen, nu gäller det bara att skriva de där odödliga låtarna!

David

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna