Elvenking - The Winter Wake

[2006][AFM]

I alvfolkets lummiga skog och snår, ljuder det sång och skratt från varje mustigt upptrampat spår. Där, i en upplyst liten glänta, kan vi höra de underliga varelserna med spetsiga öron flämta. Det är Damnagoras, den sjungande kungen. Han har återvänt och tänker återigen lägga beslag på pengapungen.

Kleid, kronbärarens efterföljare, får stiga ner från den glittriga stolen, se, nu stiger den värmande solen. Tronbesittarens galna vänner vill självklart ha en bit av kakan. Så med luta, fiol och slagverk hänger de med stolthet upp sitt Elvenkinglakan.

Elyghen, en ny grabb i teamet, tar sin violin och mixas med i Elvenking-themet. Kraftmetall, folkmusik och fräna riff blandas till en härlig smet. Den hälls sedan ut på en platta som snurras av en svulstig get. In kommer plötsligt Desctruction-Schmier och bjuder på sin vokabulär. Han laddar om som ett nyinköpt gevär.

"On The Mourning Dew" är en vacker bit där en fager dam gästar. Det låter vackert, det är tur att hon inte läspar. Men allra vackrast är ändå avslutningslåten, den visar att italienarna sitter stadigt i båten. Med en ensam gitarr och känslofylld sång intar bandet sin paradgång. Produktionen är skönt gjord och inte för välsmord. Elvenking knallar och går, personligen hoppas jag att de håller på i flera år.

Johan Karlsson

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna