Erika - Cold Winter Night

[2004][MTM]

Första gången jag hörde denna skivan så tyckte jag den var mesigare än smör. Det hela ledde till att jag somnade under lyssningen och efteråt undrade jag om det inte var "Top Ten Love Songs" som jag hade fått tag på. Men som man säger, skenet bedrar och efter ett par genomlyssningar visade det sej att skivan inte var så seg som jag först trodde.

Cold Winter Night är gjord under 90-talet så det jag lyssnar på just nu är en remastrad version. Musiken på "Cold Winter Night" låter som en blandning av tyska Scorpions och svenska Roxette. Vilket medför att musiken hamnar på gränsen till hårdrock, närmare bestämt AOR.

Erika var ett tag gift med sveriges Steve Vai. Just det, Yngwie Malmsteen och om inte han skulle ha lagt några sjyssta solon på skivan, så vet jag inte om detta skulle klassas som hårdrock överhuvudtaget. Musiken som strömmar ut ur mina hörlurar måste ändå gå under fanan AOR, för hårdare än så blir det aldrig.

Skivan inleder med ett intro med riktiga 80-tals trummor, synthmattor och Erikas ljuva stämma. Synthen går sedan in i andra låten Toghether We´re Lost. Här regerar keyboarden och hade jag inte vetat bättre, så skulle ju detta som sagt kunna vara en Roxette-låt. Det sexsträngade instrumentet äntrar sedan låten i refrängen och dess svängiga refräng gjorde Together We´re Lost till en enorm hit på 90-talet.

Skivan fortsätter förhållandevis till ballad-aktiga och midtempo-låtar, men i låt nummer sex händer något, det är ett hyfsat snabbt tempo fast ändå inte, jag håller i alla fall denna låten som en av de bästa på skivan och vill ni bara kolla upp en låt så är det denna som ni ska kolla upp. Andra låtar som är värda att kollas upp är Line Of Fire, Hurting So Bad och Emergancy.

Låten efter Together We´re Lost heter Living Like A Hurricane och i slutet av låten drar Yngwie av ett fantastiskt solo och det är just solona som lyfter skivan, men gillar man solon kan man lika gärna införskaffa Yngwies debut-platta som är fylld av sköna sådana. Gillar ni AOR kan ni kolla upp denna skivan men är ni en hårdnackad metallare så ska ni nog hålla er ifrån den.

Jag tycker dock att den är ganska okej, det är trallvänliga refränger och trevliga låtar. På denna versionen ingår även tre bonuslåtar, varav två stycken är Together We´re Lost och den tredje heter Supersonic City. Den ena (Together We´re Lost) är en disco-version av låten och den andra är en "extend version". Den sista av bonuslåtarna är Supersonic City och detta är alldels för poppigt för min smak. Skivan är väl inte riktigt min kopp av te men gillar ni Roxette och Scorpions kanske den är värd att kollas upp.

Johan

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna