Fallen Angels - Black Lotus

[2003][Officiell Hemsida]

Detta är det falkenbergsbaserade Fallen Angels andra demo och man jämför med deras första skiva "Fall From Heaven", så är ljudet betydligt bättre på den nya. Detta beror på att de nu har varit inne i en studio och spelat in skivan. Vilket de inte hade när de spelade in den första.

Bandet består av Richard Sjunneson (sång), Robin Sjunneson (gitarr), Roger Sjunneson (gitarr), Kristoffer Bäcklund (trummor), Andreas Mårtensson (Keyboard) och Magnus Svensson hanterar basen. Den av bandmedlemmarna som jag är mest imponerad av är Robin, som endast är 14 år men spelar ypperligt.

Musiken då? Jodå, den håller och hamnar någonstans emellan melodiös och dödsmetall. Första låten (Soul Splinter) börjar med en vacker melodi för att sedan starta något power metal-liknande riff. In kommer sedan en ömsom grymtande, ömsom vrålande Richard och låten börjar köra igång i ett snabbt tempo.

Crowned In Despair är nästa låt och här har de valt att tona ner tempot en aning. Jag kan inte undgå att dra paralleller till svenska In Flames. Det är inte fy skam, om man bortser ifrån deras senaste skivsläpp Reroute To Remain. Som vi nog ska tala tyst om.

Andreas Mårtensson får äran att inleda nästa låt (Where The Black Lotus Grows), för att sedan bli överkörd av de andra instrumenten. Skulle denna låten ha gått snabbare så skulle likheten med finlands Children Of Bodom inte vara långt borta. Richard vrålar på i sedvanlig anda och ibland kommer han upp så där ljust så man bara njuter. Okej det är ingen Kiske-röst-ljushet vi snackar här, utan nu menar jag mer Alexi i Bodom.

Den sista låten på denna demo är en melankolisk helinstrumental låt, där keyboarden får glänsa fritt och detta är bra, riktigt bra. Produktionen är också superb, jag skulle bli förvånad om inte killarna snart skulle ro hem ett skivkontrakt, bara de får putsa lite på sången. Gillar ni melodiös dödsmetall så ska ni definitivt kolla upp Fallen Angels. Jag kommer i alla fall hålla utkik efter nästa släpp.

Johan

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna