Fallen Angels - Extinction

[2004][Officiell Hemsida]

De fallna änglarna är tillbaka och det med råge. Hela fyra stycken melodistarka spår har de svettat fram och om de inte lyckas springa in ett skivkontrakt denna gången är det nästan ve och skam. Nya demon betitlad ”Extinction” är en konceptplatta och tydligen så kommer den mesta av textformationen från Bibelns uppenbarelsebok, men med en egen touch. Allt signerat vokalisten Richard Sjunnesson. Nämnda man brukade även framställa bandets omslag för skivorna men denna gången har uppgiften gått till en mer meriterad herre vid namn J.A.Aranguren.

Vad just omslaget föreställer har jag lite svårt för att tolka. Antingen så visar det en pojke/flicka med en kniv i sin famn och ett par starka armar som omsluter honom/henne. Eller så är det ett barn med enormt muskulösa armar vars slängkappa fladdrar i vinden. Jag tror dock på det förstnämnda.

Musiken falkenbergssönerna framhäver vandrar fortfarande i death/thrashmetallens bevandrade stig och det svänger som satan. Denna gången verkar även Richard verkligen ha fått till stämbandens perfekta klang. Magstarka vrål från underjorden varvas friskt med hjärtskärande mentalsjukhusskrik, pumpande riff sträcker sig längs de slingrande soloutsvävningarna och trummorna leker arga tysken hela dagen. Snyggt jobbat killar.

Johan

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna