Fat Nancy - Pure American Muscle, Baby

[2005][Perris]

Circus Of Power släppte debuten med samma namn 1988. Låten ”Motor” från samma platta snurrade en del på MTV och bandet kom att jämföras med band som The Four Horsemen. Sista plattan kom 1993 och vad manskapet haft för sig sedan dess är lite oklart.

Sångaren Alex Mitchells Fat Nancy tar i princip vid där förra gruppen kastade in handduken. Med en attitydstinn blandning av punk, sleaze och tidigt sjuttiotal i stil med Captain Beyond och Cactus, blir resultatet precis så spretigt som det verkar. Likt ett covergäng kastar sig bandet ogenerat mellan årtionden och genregränser utan att blinka. Ibland funkar det, ibland inte alls.

Punkigt ösiga öppningen ”Dance Little Suzie” är fullkomligt lysande och hade lätt platsat på ett ”partyblandband”. Även andra spåret ”Hot Lottie”, som starkt påminner om tidigare nämnda The Four Horsemen, funkar utmärkt. I ”Just Another Mother” tar man sen ett rejält skutt bakåt i tiden. Det låter helt okej, men som sagt inte helt sammanhållet. Doors-plankningen ”Secret Love” är mest förvirrande medan ”Children Of The Midnight Sun” bara är usel. Sen blir det sleazepunk á la Supersuckers i och med störtsköna ”99 Pounds Of Soul”. ”Candy Cane Girl” är en trist Doors-ljudande ballad som enbart känns tradig….…Så där fortsätter det. Mästerliga toppar varvas med dalar så djupa att man nästan blir förbannad.

Får en känsla av detta skulle sitta som en smäck live dock. Om inte annat för att skräplåtarna är perfekta som pisspauser. Och vore det inte för att de avslutande tre låtarna är så bra, skulle jag förmodligen välja att stanna kvar i den bakre baren. Nu måste jag bara fram till scenkanten och röja. Därför åker också betyget upp ett snäpp. Efter ytterligare tre öl kan du addera ytterligare en pinne.

Martin Lee

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna