Finntroll - Kåren

Göteborg - 27/3/04

Finska Pinnar

Klockan 01.00 på Lördagsnatten och jag står i folksamlingen framför scenen på Kåren. Ögonblicket man väntat på sedan förra årets Sweden Rock Festival har äntligen kommit, Finntroll kliver ut på scenen.

Dem drar igång med Jaktens Tid, en riktigt bra låt trots att jag inte tycker det är nån riktig öppningslåt. Man märker direkt att dessa finnar verkligen utvecklats sedan sist. Det dröjde dock två-tre låtar innan det riktiga röjet drog igång, nämligen när de började spela låtar från det nya albumet. Fiskarens Fiende, Trollhammaren och Ursvamp är exempel på dessa.

Allt eftersom spelningen fortsatte blev det bara bättre och bättre. Även om basistens bas strulade ibland kunde Trollhorn med sin uppfinningsrikedom - utan problem underhålla publiken med dylika syntslingor - och intelligenta partier.

Låtarna som stack ut var som jag sade innan de från det nya albumet, de gamla klassikerna Skogens Hämnd och Rivfader och inte minst den oväntade Bastuvisan.

De enda nackdelarna var att spelningen var lite kort, men vad kan man begära från ett band vars låtlängder normalt inte överstiger tre minuter. Även det faktum att inte Finntroll gjorde några extranummer efter den fåtaliga publikens långa gapande var lite synd.

Men i det hela taget var det en väldigt lyckad spelning. Wilska’s sång har blivit bättre och musikerna tajtare. Jag ser fram emot att se Finntroll igen.

Olof

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Liverecensionerna