Force Of Evil - Black Empire

[2005][Escapi]

Kvintetten Force Of Evil består till fyra femtedelar av före detta medlemmar från Ruter kung-ledda Mercyful Fate och King Diamond. Undantaget är vokalisten Martin Steene, som endast har låtit sin något säregna röst ljuda på power metalbandet Iron Fire's vax. "Black Empire" är Force Of Evils andra album och precis likt föregångaren är det rå heavy metal som dominerar skivans tolv spår.

Redan vid inledande "Black Empire" kan man dock skönja en förändring, konstellationen har tydligen lyft skrot, vässat armbågarna och med tiden blivit betydligt hårdare för så här aggressivt lät de inte på den självbetitlade debuten. Taggtrådsriff slåss mot dubbelpedaler och en falsettskrikande Steene i samtliga elva spår men trots denna uppryckning känns uppföljaren inte mindre gäspvänlig än debuten, tyvärr.

Det är välspelat, snyggt och produktionen håller. Men ärligt talat sätter jag hellre på en gammal Mercyful Fate- eller King Diamondskiva, där man som lyssnare sitter på helspänn hela tiden. Detta är alldels för anonymt för att hålla i längden.

Johan Karlsson

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna