Frequency - Disengage Powers

[2003]

Okej, so here we go. Dessa grabbarna kommer ifrån Varberg, där även jag bor. Det är inget snack om saken vilken genré detta verk tillhör. Det är snabbt det är melodi och det är faktist rätt bra. Första låten (The Wicked Is Born) inleder med ett riff och sedan följer en vacker melodi. Låten är en midtempolåt och skulle väl lättast gå att beskriva som något av Nocturnal Rites senare vax.

Sångaren är ganska duktig och det är svårt att jämföra honom med någon. Han har en rätt raspig röst men ändå klar, raspet märks främst när han ska upp i falsett. Det låter lite Jörn Lande (Masterplan) över honom då. Solot i låten är också bra och jag får lite Helloween-vibbar av det, fast utan att vara ett plagiat.

Andra låten (Dimension For The Weak) går lite snabbare men det är ändå ingen riktig rökare. Det vi bjuds på är en snabb midtempolåt och det finns inget direkt att klaga på. Detta är nog min favorit på plattan. Den innehar dock endast dessa två låtarna.

Frequency har bildats ifrån spillrorna av deathmetal-bandet Lothlorien som släppte skivan The Primal Event ´00. Deras förra demo var också en liten power metal-stickare men mer åt "Edguy"-hållet, här är det lite råare, och hade det varit lite mer låtar skulle den nog kunna landa på en fyra i betygsystemet! Bra kämpat grabbar!

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna