Jack Frost - Out In The Cold

[2006][Mausoleum]

Ju fler kockar desto sämre soppa, är ett gammalt klassikt uttryck som jag kom att tänka på när jag lyssnade igenom denna skiva. För trots att gitarristen Jack Frost (Seven Witches, tidigare i Savatage och Metalium) samlat ihop ett imponerade gäng musiker som medhjälp till sin andra fullängdare, blir inte jag särskilt imponerad av resultatet.

Det hade varit betydligt lättare att skriva en recension om musikerna varit dåliga, produktionen rutten och låtarna usla – men så är inte fallet. Jag kan inte ärligt säga att något med Out In The Cold är dåligt, problemet är att jag inte kan säga att något är särskilt bra heller... Musiken är rak 80-tals heavy metal utan finesser. Det är svaga melodier, dålig fart och ingen glädje i musiken. Trots att Out In The Cold känns både lam och tråkig finns det dock ett par spår som sticker ut ur den grå massan. ”Cruxifixation” och ”Sign of the Gipsy Queen” har båda bra driv och stabila refränger som tilltalar mig och ”Peter and me” har ett gitarrkomp som skiljer sig från resten av låtarna vilket genast gör den lite roligare.

”En platta som ger mersmak inför den nästa Seven Witches-plattan som nu är under inspelning”, så beskriver skivbolaget Jack Frosts senaste skapelse. Mersmak är inget som den gav mig, utan snarare en förhoppning om att Jack Frost får tummen ur arslet och hittar lite spelglädje till Seven Witches nästa verk!

Per Fredin

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna