Frostblot - S/T

[2005][Självfinansierad]

Kanske inte så himla originellt men Frostblots musik tilltalar mig skarpt. Bandet lirar en mix av Heavy- , Power- och Thrashmetall uppblandat med en rejäl dos folkmusik vilket för tankarna till band som Skyclad, Elvenking och tyskarna Blind Guardian. Konstellationen som utgör denna musik består av Henka Andersson som ger oss tunga basgångar, Freddie Kinberg hanterar den sexsträngade och vokalisten går under namnet André Warnie. Precis som i Elvenkings fall så är det inte direkt någon skönsångare vi har att göra med här utan någon som känslomässigt utstrålar harmoni och självsäkerhet med sin klara spräckliga röst. Tyvärr har bandet inte funnit någon trummis men en man vid namn Tore Stjerna lirar på plattan som gäst och då riktigt tight.

Orden, "My Family Left Me" inleder första spåret direkt, ackompanjerade med en folkmusikmelodi och denna gången blåser vindarna mot Danmark åt prog/power/folk-metal gruppen Wuthering Heights."Abandoned" visar sig vara ett riktig höghastighetshäcklöpningsslopp där musiken hoppar över hinderna med thrashande gitarrer alldeles bakom sig, riktigt jäkla catchy och den där första frasen "My Family Left Me" borrar sig in i huvudet för att stanna där. "Trollish Feast" går ungefär i samma tempo med skillnaden att den i vissa stycken lugnar ner sig i riffandet och en del growls letar sig in, en ko-klocka används även också, mästerligt. Lägg till en förträfflig refräng och sjyssta gitarrslingor.

Tänk detta med en riktig produktion, nu är den förvånansvärt bra för att vara en demo men den kan förbättras. Det finns två saker att anmärka på - fast det rör inte musiken dock - och det är omslaget är väl sådär, ser ut som någon kyrka eller liknande i svart och orange färg. Infobladet är under all kritik, att skriva ett infoblad på engelska när man inte är helt inne på språket är kanske inte det smartaste. Utöver detta. Skivkontrakt nästa?

Johan

Betyg: 9/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna