Sadistik Exekution - Fuck II

[2004][Osmose]

Någon som minns bandet Green Jelly? De dök upp mitt i grungevågen och fick en totalt oväntad jättehit med ”Three little pigs”. Sen hände inte så mycket mer. Och idag är det tveksamt om man ens hittar Green Jelly i reabackarna. Nåväl. Green Jelly har egentligen inte ett skvatt med australiensiska Sadisktik Exekution att göra, utan fick bara tjänstgöra som exempel på skämtmusik och det öde som vanligtvis väntar dylika band.

Därför känns det helt sinnessjukt att Sadisktik Exekution har funnits ända sedan 1986 (!) och i vissa kretsar har hunnit bli totalt kultförklarade. Och vore det inte för denna ”cred” har jag svårt att se varför Osmose skulle satsa en endaste Franc på gänget. För tonkonsten som sådan är verkligen inget att hetsa upp sig över.

För att ge den oinvigde något hum om hur det låter, ligger en jämförelse med Sodom och brittiska kängpunkarna Doom rätt bra i handen. Addera sedan en produktion som närmast är att likna vid en sprucken bergsprängare, samt en vrålapa bakom micken som svär så att kyrkor självantänder, så hamnar du i närheten.

Jag inser att beskrivningen kan verka lite småcool. Och visst, texten till ”Arkhon The Grave Robber” – som i muntra ordalag berättar hur det känns att bli uppgrävd från sin sista vila – är underhållande. Men ta ändå mitt råd och satsa hellre på Macabre eller Impaled Nazarene. Eller varför inte just tidiga Sodom eller Doom. Sadistik Exekution låter tyvärr bara illa.

Martin Lee

Betyg: 4/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna