Gemini Five - Babylon Rockets

[2003][Wild Kingdom]

"Babylon Rockets" är svenska Gemini Fives debutplatta. I deras reklam-annonser går det läsa: " bättre, tyngre, tuffare och coolare hårdrock har inte hörts sedan Mötley Crües glansdagar", och naturligtvis stämmer inte detta överens med min åsikt. Tänk istället Backyard Babies, eller Hardcore Superstar, fast klart sämre.

Första spåret; Babylon Rocket, inleder skivan på ett ganska bra sätt. Det är lite småsvängigt och hyfsat tempo. Tyvärr låter dock de flesta låtarna ganka likt varandra, och är uppbyggda på samma sätt, och med samma pumpande av ett ackord under i stort sett hela versen.

Sångaren med det karismatiska namnet Tin Star (hmm..) imponerar inte särskilt mycket på mig. Han sjunger alldeles för försiktigt och mjäkigt, och låter mer som en 14-åring som försöker låta tuff.

Andra saker som drar ner intrycket är all skit som ligger och stör ljudbilden; onödiga synthljud som mest låter blipp blopp, en tamburin (eller vad det nu är för något), och stundtals en massa effekter på sången. Att texterna är puberatala och töntiga är inte heller direkt positivt.
Det som jag irriterar mig mest på är ändå att låtarna känns så poppiga.

Trots alla klagomål ville ändå inte klanka ner för mycket på plattan, som i sina bättre stunder är den helt OK att lyssna på. Synd bara att de stunderna är ganska få.

Martin

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna