Gotthard - Made In Switzerland – Live In Zürich

[2006][Nuclear Blast]

Jag har skrivit det förr och gör det igen, Steve Lee har en sjuhelsikes sångröst. Snyggt melodiös och samtidigt så där rockigt raspig som vissa bara föds med. Tack vare detta kan Gotthard praktiskt taget ge sig på vilka låtar som helst och få det att låta bra. Något som manifesteras med eftertryck på ”Made In Switzerland” – inte mindre än tre covers (Hush, Mighty Quinn och Immigrant Song) avverkas! Till och med smetballaderna ”Let it Be” och ”One Life, One Soul” blir uthärdliga trots att de mest får mig att tänka på fåniga pojkband.

I övrigt bjuds vi på övervägande del material från senaste albumet ”Lipservice” vilket absolut inte gör något i princip. I praktiken känns det dock lite överflödigt då bandet är så tajt att skillnaden mellan liveversionerna här, och dem på förra årets fullängdare, är marginell. Går därför personligen mest igång på ”Mountain Mama”, ”Top Of The World” och ösiga ”Sister Moon” som jag inte hört tidigare.

Eftersom den här plattan bara utgör hälften av det paket som i handeln även innehåller en DVD, är det lite svårt att göra en helt rättvis bedömning. Tycker ändå att låtmaterialet som helhet haltar en aning. Exempelvis har man helt utelämnat mina favoriter ”I’m Alive” och ”Cupid Arrow” från ”Lipservice”. Balladerna känns, som jag redan påpekat, aningen tveksamma liksom coverspåren. Det till trots höga betydet säger därför mer om Gotthard som band än kvaliteten på den här plattan. Och som sagt, köper du plattan får du en DVD också.

Martin Lee

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna