Halifax - A Writers Reference

[2005][Drive-thru]

Halifax härstammar från Kalifornien och lirar glad punkpoprock i samma liga som Blink 182 och Sum 41 - inte precis den musikgenre undertecknad lyssnar på som frekventast för tillfället. Det är medryckande och okej framfört men detta har gjorts så många gånger innan - och då bättre. Det räcker att slå sig ner framför TV´n och sätta på någon musikkanal, visar de då inte Hip-Hop/R n´B är det utövarna av liknande den musik som Halifax mästrar som flimrar framför dumburken.

Inledande "Sydney" är en halvgemytlig skapelse som unga tonårstjejer säkert skulle bli stormförälskade i - och så fortsätter det. "I Hate Your Eyes" är en svängig trudelutt med halvhårda riff och en riktig spring-break-fest-refräng. "Broken Glass Syndrome" börjar lite stillsamt via en akustisk gitarr för att sedan explodera i ett Millencollin-frieri. Denna låten fungerar alldels ypperligt, sedan går amerikanerna lite på tomgång.

Förutom balladen "Scarlet Letter Part 2" kan samtliga resterande spår kunna platsa på en American Pie-films soundtrack - vilken dag som helst! Den avslutande akustiska versionen av "Sydney" är en skön avrundning på ett något sådant där album. Fullängdaren (detta är bara ett minialbum) som släpps i höst får man hoppas är ett steg längre än den här highschoolfilms-musiken.

Johan Karlsson

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna