Michael Harris - Words Collide

[2003][InsideOut]

Words Collide är gitarristen och basisten Michael Harris femte album och detta är det första som innehåller sång, som även den sköts av honom. Bakom trummorna sitter brorsan Brian.

Precis som jag hade förväntat mig, är detta progressiv, gitarrbaserad hårdrock. För att variera blandar herr Harris sin musik med jazz, funk, österländska toner och lite klassiskt, vilket skapar ett ganska originellt och intressant sound.

Efter första genomlyssningen var jag måttligt imponerad. Låtarnas kvalitet kändes ojämn, men det jag störde mig mest på var sången, som inte tilltalade alls. Den kändes inte direkt dålig, men hans röst var lite ansträngd och begränsad.

Naturligtvis blev plattan lite bättre efter ett tag, men irritationsmomenten finns fortfarande där. Till nästa platta tycker jag att Michael borde skaffa en riktig sångare, så att han själv får koncentrera sig på att spela gura.

Trots några lite tveksamma partier är detta ändå en fullt dugligt skiva. Den är teknisk och välspelad och har några bra melodislingor som sätter sig på hjärnan. Ibland blir det lite utflippade sologrejor, som i den instrumentala låten "Prostethic Brain", men de är ändå förhållandevis sparsamma. Mitt råd är att provlyssna innan köp.

Martin

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna