Hearse - Armageddon, Mon Amour

[2004][Karmageddon Media]

Johan Liiva måste ha varit med om en av de märkligare petningarna inom Death Metal, när Mike Amotts flickvän Angela fick ta över mikrofonen i Arch Enemy. Situationen lär inte ha känts mindre absurd då det enligt uppgift inte låg några som helst konflikter bakom beslutet (förutom rent amorösa). Lägg därtill att Liiva är begåvad med en av landets elakaste röster.

”Armageddon Mon Amour” är skiva nummer två efter splittringen med Arch Enemy. Och det spontana intrycket är habilt men en aning trist. Lite i samma fåra som Dismember men med större variation. Vilket är både på gott och ont. För även om plattan kanske växer med tiden, är intrycket efter 7-8 genomlyssningar fortfarande rätt splittrat.

Värst blir det i den vedervärdiga Kim Wilde-covern Cambodia som på ett fullkomligt obegripligt sätt dyker upp mitt i skivan. Det är nästan så att man undrar om det är någon knäppgök p skivbolaget som tvingat in låten i fråga.

Bäst är de två öppningsspåren ”Mountain Of The Solar Eclipse” och ”Turncoat” som är hederliga dödsrökare utan krusiduller. Kul också med avslutande titelspåret som påminner om tidiga Paradise Lost.

Det går dock inte att komma ifrån; Mike Amott är en fenomenal låtskrivare och gitarrist vilket märks inte minst på Arch Enemys två senaste plattor. Innerst inne önskar nog Johan Liiva att det var dessa han fått sjunga på istället. Han har mitt fulla stöd.

Martin Lee

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna