Hearse - Cambodia

[2005][Karmageddon Media]

Jaha, så var det dags igen. Än en gång prånglar Hearse ut sin obegripliga version av Kim Wildes gamla örhänge. Denna gång som huvudnummer. Därmed undanröjs alla eventuella tvivel huruvida det var ett misstag sist det begav sig.

Sanningen är väl den att coverversioner i största allmänhet är föga intressanta. Och när man ligger så fullständigt snett i förhållande till originalet blir det bara dumt (jfr. Six Feet Under "graveyard classics"). Det blir lite som ett oförskämt pådyvlande av replokalsskojande, och det ska givetvis ingen människa behöva betala för.

Tyvärr innehåller inte heller resten av plattan tillräckligt av intresse för att kunna motivera ett köp. Åtminstone inte till fullpris. Endast två av nio spår (”The Accused” och ”Wheel Of Misfortune”) är i egentlig mening nya och unika för den här releasen, vilket så klart är åt helsike för lite. Nu är dessa i och för sig alldeles utmärkta låtar, varför det tar emot en aning att lämna ett så hårt omdöme om den här plattan. Detsamma gäller även flertalet av de övriga. Men kan någon tala om för mig varför man ska betala för sämre demoversioner, när låtarna i mer välljudande slutversioner redan finns utgivna?

Kontentan blir bakläxa för Hearse än en gång (”Armageddon, mon amour” inkasserade en svag 6:a i fjol). Däremot rekommenderar jag mer än gärna den utmärkta debuten ”Dominion Reptilian”, vilken innehåller delar av denna platta i mer välljudande form.

Martin Lee

Betyg: 4/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna