Heavenly - Dust To Dust

[2004][Sanctuary]

Mitt första möte med Heavenly var igenom låtarna Riding Through Hell och Time Machine, jag blev såld direkt. En ginzabeställning ordnades och snart hade jag skivorna "Coming From The Sky" och "Sign Of The Winner" i mina händer. Nu har jag deras tredje släpp i mina händer och förväntningarna på skivan var inte speciellt höga. Ni förstår, efter att ha sett Heavenly göra en ganska bra spelning som förband till Edguy 2001 så svalnade mitt intresse för dem, men nu kan det ha väckts till liv igen.

Skivan börjar med ett intro som skulle kunna vara taget ur en film, narratorn pratar väldigt bra och är hästlängder bättre än Rhapsodys narrator. Låten som följer efter introt heter Evil och trummisen får verkligen jobba här, dubbelkaggarna dundrar på som åskan själv och sedan kommer Bens ljuva stämma in. Ben har verkligen förbättrat sin röst igenom åren, det är mindre falsett i rösten och han har en mer personlig prägel på stämbanden än innan. På de tidigare skivorna lät han som en blandning av Michael Kiske (ex-Helloween) och Timo Kotipelto (ex-Stratovarius).

Dust To Dust är en konceptskiva och handlar om en person som blir förvandlad till en vampyr. Historien är uppdelad i tre kapitel, som har döpts till något så orginellt som "Chapter I", "Chapter II" och "Chapter III". Skivan är ett storslaget verk med en mängd körer, blixtrande solon och tempoväxlingar. Det är med dessa element som Heavenly har tagit sig in på ny mark, körerna är betydligt fler på denna plattan än föregångarna och produktionen är magnifik.

Om man bara vill ha lite smakprov ifrån skivan rekommenderas Illusion Part II (The Call Of The Wild). Dess snabba tempo och härliga refräng framstår som en av de bästa på skivan, men det finns såklart fler guldkorn. Keepers Of The Earth är en sådan låt, dess maideninfluerade intro tillsammans med en medryckande refräng glänser verkligen i mörkret. Men det tar inte slut där, nej! Fight For Deliverance tillhör även den toppskicktet på skivan och jag skulle nästan tro att det är en av Heavenlys snabbaste låtar otroligt bra! Gillar ni band som Gamma Ray, Angra, Nightwish, Edguy och Rhapsody borde ni definitivt kolla in denna skivan. Jag har sagt mitt, nu är det upp till er!

Johan

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna