Hellfueled - Volume One

[2004][Black Lodge]

Efter otaliga genomlyssningar av detta Huskvarna-bands debutalbum så kan jag konstatera en sak. Detta är ren och skär rock ´n roll på det sätt den ska spelas. Sångaren Andy har en röst som inte är alltför olik den världskända Ozzy Osbourne. Sångaren påminner om denna legend så till den milda grad - att man kan tro det ÄR "The Prince Of Darkness" - som gästsjunger på plattan.

Att dra likheter vid Ozzy genom Andy är alltså oundvikligt men även riffen och melodierna påminner om nämnda persons band. Låtarna har dock en lite rockigare känsla över sig istället för att vara totala plagiat. Ta första låten - "Let Me Out" - som känns lite Hellacopters-inspirerad. Här är det bara rakt på sak utan några som helst krusiduller. En sjysst brygga och en härlig refräng, gör detta till en kraftfull rockdänga som skulle funka utmärkt på en svettig klubb.

"Volume One" kryllar av fina melodier, ett driv som skulle sätta fart på farmor i rullstolen och en jäkla spelglädje. Spår som rekommenderas är: "Midnight Lady, "Second Deal", "Mind Breaker", "Break Free" och nämnda "Let Me Out". Det skivan tappar lite på är att vissa spår låter som en upprepning av tidigare låtar, vilket gör att man kan tappa fokuseringen lite. Slutligen vill jag tillägga att produktionen är kanon och denna skiva är i mitt tycke bättre än Ozzy´s senaste släpp.

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna