Helstar - Sins Of The Past

[2007][AFM]

Av någon anledning tog jag mig aldrig riktigt tid att kolla upp Helstar när de var som mest aktiva under 80-talet. Vet att jag stod och fingrade på ett album vid något tillfälle men lämnade skivaffären med en Metallica-maxi istället.

När så den här samlingen av återinspelade gamla örhängen plötsligt tar sig in i min skivsamling känner jag mig nästan lite skamsen. Det här hade nämligen gått hem klockrent i min ungdom. Vi pratar klassisk U.S. Power Metal i samma skola som Overkill, Abattoir och Armored Saint! Säkert ingen nyhet för flertalet men ändock en liten upplysning för det fåtal som liksom undertecknad tappats bakom en vagn (typ).

Eftersom jag inte har något att jämföra med, kan jag inte redogöra för om dessa nyinspelningar har adderat något av vikt. Att döma av den ytterst feta ljudbilden är det dock ingen vild gissning att det mesta har uppdaterats några snäpp. Om det är till det bättre får jag eventuellt återkomma till vid ett senare tillfälle (att jag kommer att skaffa originalplattorna råder det ingen som helst tvekan om).

Två helt nya låtar bjuds det också på i form av "Tormentor" och "Caress Of The Dead". I ärlighetens namn når ingen av dem upp till kvalitén på resten av låtmaterialet. Men det kan faktiskt kvitta när helheten är så utomordentligt välljudande.

Har du liksom undertecknad gjort det pinsamma misstaget att förbise Helstar tidigare har du en väldigt angenäm historia framför dig. Tillhör du de redan upplysta antar jag att "Sins Of The Past" är något av en chansningMartin Lee

Betyg: 9/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna