Hollowhead - The Burden Of Sorrow

[2004][demo][Officiell Hemsida

När man ser omslaget, smakar på namnet och titeln på denna demo får man osökt ganska gråa, tunga vibbar. Inte tunga i musikalisk mening, utan snarare jobbigt deppiga. Och visst, det är väl inte Freedom Call-muntert kanske, men ändå betydligt mer medryckande och trallvänligt än man kunde tro. Refrängen i inledande titelspåret är inte alls oäven.

Janne Näsström har en halvskaplig metalröst med register från skönsång till djup growl. Visst, det låter inte alltid helt tonrent, men hellre lite småbrister i det tekniska än en slätstruken monoton karaktär. I ”Hollow Head” blir det till och med lite rap. ”Blindfolded Innocence” startar lugnt i verserna och hårdnar till aningen i refrängerna. Med det avskalade arrangemanget blir den dock ganska tam, som episkt stycke betraktat.

Ljudet är överraskande fylligt och fläskigt. Inte modernt överslätat och inte heller true garageuselt. Trummorna är kanske i tamaste laget dock. Men räcker det här i längden, ut till de större jaktmarkerna? Här måste jag förhålla mig tveksam. Det där lilla extra saknas än så länge. Det funkar bra för stunden, men faller lika fort i glömska.

David Bergström

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna