Horizon - Worlds Apart

[2004][Massacre]

Ett stilla, men olycksbådande keyboard-ackord ligger och brummar, sedan brakar det loss med dunkande baskaggar och gitarrer, vars utövares fingrar flyger fram och tillbaka över greppbrädan, ljuder högt och tydligt.

Ja, så inleds fransk-tyska Horizons senaste platta "Worlds Apart". Bandets frontman och drivkraft är Patrick Hemer som både sjunger och spelar gitarr, och gör det riktigt bra, särskilt det sistnämnda.

Om man ska försöka kategorisera musiken kan säga att det rör sig om en blandning mellan neoklassisk hårdrock i god Yngwie Malmsteen-stil, lite progressivt och stundtals även lite åt power metal-hållet.

Produktionen är stabil och bra, men jag skulle uppskatta ifall Hemmers röst skulle lyfts fram en aning i ljudbilden. Som det är nu känns hans stämma lite klen, men det beror nog även på han själv.

Låtarna har en hyfsad variation, med allt från snabba och tunga alster, till den nästan obligatoriska balladen. Ibland blir det lite väl långa gitarrsolon, men de är i alla fall välspelade.

Det som håller skivan ifrån toppen på betygsskalan beror på att vissa låtar känns lite tröga och oinspirerade och att som sagt, sången låter lite klen. Mer kraft efterlyses! På det hela taget ändå en bra skiva.

Martin

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna