Imagika - Devils On Both Sides

[2005][Mausoleum]

Imagika är ett gäng arga gossar som saknar raka rör inom hårdrocken. Det känns ganska befriande att lyssna på något som förmodligen ligger så nära den ursprungliga befattningen av vad hårdrock/metal egentligen innebär. Inga progressiva partier, inga synthar, inga growls eller alltför melodiska partier - bara riffig och frustrerad Heavy Metal.

Det krävs en del genomlyssningar, men när allt klarnar har vi ett band som ligger nära besläktat med Cage, och i viss mån Iced Earth, framför oss. Imagika kommer från andra sidan pölen, närmare bestämt San Fransisco (Bay Area, you know!), och är därmed inte helt utan thrash-influenser heller. Öppningen med tokarga ”In Your Shadow” bara pyser av inneboende frustration och ”Hexed” bygger vidare på den ilskna stämningen med dess svarta lyrik, förmodligen grundade i sångaren och textskrivaren Norman Skinners tidigare förhållanden. Skinner vill sannerligen inte ta någon mer skit och det ska alla få veta! Vokalisten är ny i bandet till deras fjärde giv, som föregåtts av skivbolagsbyte, och med sin råa stämma blandad med vassa riff, elaka trummor och dundrande basgångar ska Imagika ta sig till toppen.

Halvvägs genom skivan blir man dock ganska mätt på Imagikas envisa tuggande. I variationens frånvaro lyckas man gegga ihop andra halvan av skivan till en formlös gröt som enbart mättar i brist på annat. Imagikas ytterst kapabla sammanfogningar av feta thrash-riff och stryktåliga melodier sträcker sig inte till att skapa oförglömliga låtar, även om det märks att potentialen finns. Ett par präktiga riff gör ingen klassiker, men ”Devil On Both Sides” är ingalunda dålig och visst ska det här räcka för att en och annan ska underkasta sig Imagikas hårda lära.

Jacobi

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna