Impellitteri - Pedal To Metal

[2005][SPV]

Gitarrguden (nåja) Chris Impellitteri och hand band är tillbaka med ett nytt album i bagaget. För sången står nu en herre vid namn Curtis Skelton, och att försöka axla den rollen är inte lätt med tanke på att hans föregångare Rob Rock och Graham Bonnet inte direkt var några blåbär.

Hur låter det då? Tja, ganska likt tidigare alster, det vill säga ganska rak och okomplicerad melodiös heavy metal. Här får man nog säga att soundet är aningen hårdare, vilket delvis kan bero på Skeltons tillkomst. Han sjunger mer varierat än sina föregångare och gör det riktigt bra.

En sak som slår mig är att jag hittar mängder av referenser som får mig att klia mitt huvud och fundera på vad det låter som. Det går att skönja spår som liknar Metallica, Pantera, Freak Kitchen och Yngwie Malmsteen för att nämna några. Mest förvånad blev jag dock när spåret The Kingdom Of Titus (Tribute) kördes igång, då det inte så lite liknar In Flames låt Pinball Map! Pimsamt blir det i låten Punk där det spys galla över dagens musikklimat, med rap och tuggummipop. Problemet är att versen framförs på ett rapliknande sätt, vilket som bekant inte är ljuv musik för öronen. Lyckligtvis har den en hyfsad refräng som räddar den från ett totalt magplask.

Pedal To The Metal är ett lättlyssnad och schysst album. Det varken imponerar eller bryter ny mark, men är helt enkelt bra ändå.

Martin Pelin

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna