In Flames - Soundtrack To Your Escape

[2004][Nuclear Blast]

Tänk er att någon i flera år håller i en glasskiva, efter ett tag så pallar inte personen längre och för varje dag som går spricker skivan mer och mer. När In Flames släppte "Clayman" började sprickorna sprida sig rejält och när albumet "Reroute To Remain" släpptes fick personen nog. Hela skivan krackelerade i handen, blodet rann ner till skärvorna på golvet och någonstans där, bland alla rödfärgade saragade bitar på marken - låg min tilltro på Göteborgarna.

Det In Flames jag hade lärt känna var inte igenkännbart, alla underbara Maiden- och folkinfluerade melodier var som borta och i de ställen där det fanns mycket melodi lät det som ett skatepunkband som höll en skriktävling. Inte nog med detta, förutom ovanstående så hade bandet tagit influenser från modernare håll och kontentan av det hela är att det inte lät så jäkla bra om man nu diggade melodiös dödsmetall. Nu har de dock fått en stark vind i segeln och den nya plastbiten är till och med riktigt gemytlig.

Det moderna influenserna från "R2R" är lite tillbakadragna och i vissa fall får verkligen melodierna stå i centrum. Slagverksansemblen låter riktigt köttig och Anders sjunger både skört och rivigt. Tyvärr håller inte materialet hela vägen ut och klassen från fornstora dar är det fortfarande en bit kvar till, och så länge de inte utvecklar refrängerna lite mer så lär de få fortsätta med att inte toppa deras tidigare efforter.

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna