Innerwish - Silent Faces

[2004][Limb]

Babis Alexandropoulos - rätten på en ny maträtt? Nej så är ej fallet, utan det handlar om namnet på sångaren i det grekiska power metal-bandet Innerwish. Konstellationen bildades 1995 och två år senare släppte de sitt debutalbum "Waiting For The Dawn". Skivan fick bra recensioner och gruppen blev även en välkänd live-akt, eller vad sägs om spelningar med Brainstorm, UDO och Therion. Men trots hårt turnerade och bra recensioner - var livet ingen dans på rosor - för vissa.

Efter debuten lämnade sångaren, basisten och trummisen in sitt avskedsbrev. Som ni kanske förstår rekryterade bandet nya medlemmar. Babis är faktiskt Innerwish´s tredje sångare och "Silent Faces" är gruppens andra album.

Om vi går in lite djupare på musiken som framförs förutom konstaterandet att det är kraftmetall - så finns det, nåväl kanske inte originella drag - men inget riktig kopierande ifrån andra band. De inledande "Dancer Of The Storm" och "Hold Me Tight" är riktigt sköna harmoniska låtar, sedan lutar det lite neråt. Skivan är lite som en börstavla där pilen går upp och ner, vissa låtar är mycket bra och andra mindre bra så att säga.

Sångaren har en kraftfull pipa och försöker sig aldrig på några råa falsettskrik - vilket är vanligt inom genrén - utan håller sig i de lägre tonlägena vilket är lite udda för kraftmetall-scenen. På det hela taget är det en okej skiva och betyget delas ut därefter.

Johan

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna