Stockholmsscenen: Januari 06

Tänk dig att du älskar ett band över allt annat. Bandloggan pryder hela din underarm och i princip hela din vakna tid består av ett soundtrack. Tänk dig vidare att det ska bytas stammar i fastigheten där du bor, varför lägenheten kommer att frekventeras av allehanda byggjobbare de närmaste veckorna. Vilt främmande människor på tjuvlängds avstånd från din kompletta samling singlar, japanpressar, promobilder och signerade samlarobjekt. Shit!

Ett bankfack är alldeles för litet och bästa polaren skulle säkert repa någon av plattorna av misstag. Morsan bor alldeles för långt bort. Och vad göra om man bara måste höra den där svåra live-versionen just nu? Återstår bara att stuva ned rubbet i en gigantisk trunk och kånka med till jobbet.

När det börjar bli dags för lunch ställer du trunken under skrivbordet. För säkerhets skull. Någon kan ju snubbla över den eller kanske tappa något tungt på den. Och att bära med den är visserligen ett alternativ, men väldigt tungt.

Tillbaka på kontoret mätt och belåten är mardrömmen ett faktum! Någon har promenerat in genom ytterdörren, genom den långa korridoren, fram till ditt skrivbord och hämtat trunken som innehåller hela ditt liv. Inget annat har blivit rört, inte ens din nya laptop. Tio kollegors skallgång i diverse skivbörsar gav ett napp; ”Ja, det var nån pundare här och ville sälja grejer men det var inget som folk brukar efterfråga”.

Historien är tyvärr sann. Och än idag sliter ”Miro” med att åter få sin 69 Eyes-samling komplett. Bjud henne på en öl om du träffar henne i Stockholm den 26:e januari.

Annat som är värt att kolla in:

11/1   Chainsaw + Canapy + Mindslip    H62
12/1   Rotten Sound + Sayyadina    KafÈ 44
13/1   Before The Dawn + Swallow The Sun    KafÈ 44
13/1   Swedish Amateurs + Revolution Riot    Tantogården
14/1   Gamma Ray + The Storyteller + RAM    Klubben
20/1   Massgrav + Bruce Banner    Tantogården
21/1   I´ll Nino + CellOut    Klubben
26/1   69 Eyes + Maryslim    Debaser
26 - 28/1   A Tribute To Pink Floyd    Draken
27/1   Dismember + Insision + Kaamos    Mondo
27/12   Coercion + Shadow Builder + Remasculate    H62