Stockholmsscenen: Mars 06

Den gångna månaden var synnerligen hektisk för oss som gillar rock. Mängder av krockar gjorde det direkt omöjligt att hinna med allt. Men det är fel att klaga. Att scenen lever och frodas är utmärkt! Hoppas att det håller i sig.

Den 11/2 bjöd som bekant både på glamfest och doomfest. Mer eller mindre fullsatta evenemang båda två. För att inte tala om ”eftersläckningen” på Pub Anchor där törstiga deltagare från respektive evenemang förlängde kvällen in på morgonkvisten. Syntes i vimlet gjorde bland annat gitarristen Jonas Petersson (som bekräftade att Glorious Bankrobbers originalsättning är återförenade), Dennis och Peo från Abramis Brama (som söker ny trummis) och Nico Elgstrand från Entombed (vars platta nu är mer eller mindre klar).

Det senaste i raden av oroväckande rykten gör gällande att den legendariska rockscenen Kolingsborg kommer att avrockifieras inom en snar framtid. Skälet: Stockholms politiker har bestämt sig för att öppna vandrarhem i byggnaden. Det låter så klart som ett dåligt skämt. Hur man kan motivera ett pyttelitet vandrarhem mitt på Slussen ter sig en smula märkligt, med tanke på hur många hotell som redan finns i innerstan. Har man inte råd att bo på dem, kan man gott åka några stationer med tunnelbanan för billigare alternativ. Tycker jag. Om Krisiun-spelningen den 4:e mars blir den sista återstår att se, enligt uppgift gör Close-Up åter anspråk på scenen 15-16 april då årets hårdaste festival går av stapeln. Mer info på www.closeupfestival.se

Monster Magnet tvingas tyvärr ställa in den planerade spelningen på Arenan den 22:a mars eftersom Dave Wyndorf har överdoserat och nu ligger hemma och slickar såren. Djupt tragiskt på alla sätt så klart. Get well Dave!

Avslutningsvis ett stort grattis till Pontus Norgren (Great King Rat, Humanimal mfl.) som gifte sig i Mälarhöjdens kyrka i januari (och även till finalplatsen med The Poodles i melodifestivalen red. anm.) .

3/3    Fatal Smile    Pub Anchor
4/3    Fatal Smile    Pub Anchor
4/3    Krisiun + Immersed In Blood + Imperious + Grave    Kolingsborg
4/3    Hardcore Superstar + Crucified Barbara + Gemini Five    Klubben
5/3    The Darkness + The Ark    Annexet
7/3    Liars + Trapdoor Fucking Exit    Debaser
8/3    Sunno))) + Earth    Debaser
8/3    INK    Pub Anchor
9/3    Twinball    Pub Anchor
10/3    Finger Spitzen Gefuel    Pub Anchor
11/3    Finger Spitzen Gefuel    Pub Anchor
12/3    Encounter Darkness    Pub Anchor
15/3    Danko Jones + Tokyo Dragons    Münchenbryggeriet
15/3    Sideburn    Pub Anchor
16/3    Fan Heller (Van Halen-tribute)    Pub Anchor
17/3    FK‹ + 21st Impact    H62
17/3    London Leatherboys    Pub Anchor
18/3    London Leatherboys    Pub Anchor
16/3    Coffin Nails + Spinnballs + Contempious    Debaser
17/3    In Flames + Sepultura    Arenan
19/3    Chainsaw    Pub Anchor
24/3    Kyss (Kiss-tribute)    Pub Anchor
25/3    Kyss (Kiss-tribute)    Pub Anchor
27/3    Rage + Freedom Call    Klubben
31/3    Accepted (Accept-tribute)    Pub Anchor
31/3    Black Belt    Nalen/Stacken
31/3    Rebel Rose + Killer Smile    Klubben