It Will Come - Bound

[2004][Självfinansierad][Officiell Hemsida]

It Will Come bildades i Göteborg sommaren 2003 och spelar doom enligt samma recept som My Dying Bride och Candlemass. Det som gör bandet lite speciellt är att man har en kvinna bakom mikrofonen, något som åtminstone på papperet låter klart intressant.

Demon består av tre spår som tillsammans klockar in på strax över kvarten. Titelspåret "Bound" är rätt klassisk doom, komplett med tvillinggitarrer och akustiskt plock i verserna. Rent musikaliskt är det inte på något sätt nyskapande, utan låter emellanåt snuskigt likt de återförenade svenska legenderna som nämndes i första raden. Sången har dock ingenting gemensamt med Messiah Marcolin. Kommer istället att tänka på sångerskan i Within Temptation (vad hon nu heter?) (Sharon Den Adel red. anm) och tyvärr funkar det inte alls.

Även andra spåret "Storm Of Sin" imponerar med sina sköna Candlemass-harmonier. Men som sagt; Louise Halldins röst funkar inte för mig. Åtminstone inte sättet hon använder den på. När musiken - som här - är tung som ärjat bly, krävs det mycket mer kraft i sången. Louise låter helt enkelt för vän.

Avslutande "Our Place" är den låt som känns mest egen i sitt uttryck och plötsligt funkar sången också mycket bättre. Och kanske är det i grunden det som är problemet; när musiken låter så förbluffande lik Candlemass som den gör i "Bound" och "Storm Of Sin", blir all sång som inte låter som Messiah bara fel. Detsamma gäller ju för övrigt även Candlemass själva (på t ex Dactylis Glomerata) om det nu kan vara till någon tröst.

För att It Will Come (coolt bandnamn) ska nå några större framgångar tror jag först och främst att man måste odla och utveckla en mycket mer egen stil. Skriva bättre låtar med mer (personlig) karaktär helt enkelt.

Martin Lee

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna