Khanate - Things Viral

[2003][Southern Lord]

Tycker du att Electric Wizard spelar långsamt? Tänk om, den slöaste drönaren i doom-djungeln kallas Khanate och rör sig motsträvigt med någon enstaka bmp i minuten. Det går faktiskt så långsamt att det är ett under att CDn alls roterar. Fyra låtar avverkas på ganska precis 60 minuter. Och under den tiden bjuds lyssnaren på allehanda rundgångar, förvrängda röster och minst sagt underliga texter.

Speciellt andra spåret ”Fields” är direkt skrämmande i sitt anslag och verkar i vaga ordalag gå ut på att ta någons själ i besittning. Betydligt läbbigare än alla pandamålade kyrkbrännare i världen (och det är inget populistiskt skräputtalande). Khanate är definitivt inget jag skulle vilja att mina förvirrade tonårsungar satt och lyssnade på om nätterna. Det här är sånt som puttar en labil själ över kanten. Inget skitsnack.

Att överhuvudtaget recensera detta är besvärligt. Dels därför att det är svårt att hålla koncentrationen uppe. Dels därför att man nästan blir illa till mods av att höra plattan. Som konstnärligt verk går det dock inte att avfärda ”Things Viral”, då den torde vara tämligen ensam i sitt slag. Men därifrån till att rekommendera ett köp är det synnerligen långt.

Nedåttjack för sömngångare.

Martin Lee

Betyg: 4/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna