Kick Axe - IV

[2004][MTM]

Blev riktigt peppad när den här plattan damp ner i brevinkastet. Kick Axe är en gammal favoritgrupp och plattorna "Vices" och "Welcome To The Club" är bägge riktigt bra och snurrar regelbundet i skivspelaren. Hade dock ingen aning om att bandet hade återförenats vilket kom som en glad överraskning. Tyvärr har man inte fått med suveräna sångaren George Christon utan istället har hans företrädare Gary Langen som frontade bandet innan första skivan spelades in. Dock är det ingen katastrof, Langen låter riktigt bra men det blir inte heller riktigt samma sak.

Det totala intrycket av skivan är en aning splittrat. Det hade man i och för sig väntat sig då det kan sägas om tidigare Kick Axe-plattor också men tyvärr når denna inte riktigt ända fram. Inledande rockrökarna "Right Now" och "Rockin Daze" lovar gott och en del av de lugnare tongångarna mot mitten som exempelvis "Time" funkar också men sammantaget blir det för segt. Många lugna och ärligt talat lite småtråkiga låtar efter varandra gör att man tappar intresset vilket är synd då det onekligen finns bra material på skivan. Tyvärr blir inte en hel rad med hyfsade låtar speciellt bra som en skiva.

Mot slutet dras tempot upp en aning igen men låtarna är inte tillräckligt starka för att väcka intresset igen. Gillade du Kick Axe när det begav sig kan du säkerligen hitta en del guldkorn här men det är lite för långt mellan dem för att utfärda någon mer allmän köprekommendation.

Magnus Nilsson

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna