Kragens - Seeds Of Pain

[2006][Locomotive]

Kragens blev ordentligt upptäckta av ingen mindre än Chris Boltendahl (Grave Digger) som värvade dem till Locomotive Records. Här snackar vi schizofreni. Fransmännen pendlar stilmässigt mellan Edguy, Entombed, Evergrey och Exodus, för att dra till med några. Det ger ett småstörigt splittrat intryck, men samtidigt håller det spänningen uppe. Vad ska komma härnäst?

”Seeds of Pain” inleder med en dödsvers, för att gå vidare till en powerdoftande (lite Symphorce för att vara mer exakt) melodi i refräng och brygga. När sångaren sjunger rent för det tankarna till Tobias Sammets artikulation och vibrato. Detta kryddas med ett ylande gitarrsolo. ”Dangers of Death” ligger mer i thrashlandet, med lite blackskrik i den råa sången. Samtidigt hålls även här en viss melodisk tråd i refrängen. ”I Chose to Die” närmar sig snarast Evergrey i sin dystermelodiska refräng.

”Sonderkommandos Defy” tråkar till plattan lite på slutet. Ett meckigt stycke progmetal som lyckas bli riktigt enformigt. Man kan som sagt inte klaga på variationen, men helheten blir aldrig mer än lite ljummen.

David Bergström

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna