När ett av Tysklands finaste thrashband invaderar vårt blågula land är det nästan obligatoriskt att vara på plats, åtminstone om man gillar denna typ av metall som står för bästa kvalitet. The Power Of Metal hörde lockropet och tog sig en tur till Sveriges nästa största stad - Göteborg.

Göteborg - 3/3/05

Kreator rockar loss Med det eggande titelspåret på nya plattan "Enemy Of God" river tyskarna upp det svartklädda publikhavet med sylvassa katanariff och en morrande Mille på sång. Kreator är på språngmarsch och fort går det. "Impossible Brutality" från nämnda platta dundrar igång härnäst och de efterföljande urladdningarna under den cirka två timmar långa konserten är hitar från bandets 20-åriga karriär.

Kreators stjärna - Mille - visar var skåpet ska stå Stället där germanerna tillsammans med förbanden - Dark Tranquillity, Ektomorf och Hatesphere - spelar på heter Kåren och har utrymme för över 1000 personer och på grund av att paketet egentligen skulle spelat på det betydligt mindre Musikens Hus blir det lite glest bland massan framför kravallstaketet. Detta verkar dessbättre inte bekymra kvällens huvudakt som verkar vara på ett ytterst gott humör.

Christian Giesler levererar tunga basgångar och ruskar på sin kalufs Vokalisten proklamerar ofta att han vill se en Göteborgs-mosh pit men på grund av publikantalet och att de flesta verkar ogilla sådana där satanstyg blir det mer en mosh pit i Kungsbacka-storlek (mindre stad som ligger belägen några mil utanför Göteborg). - Its Time To Raise The Flag of... säger frontmannen med en manisk röst och sedan följer ett rungande vrål från publikhavet, Hate! Kreator manglar sedan på med ytterligare några spår fulla av blixtrande solon och en bitande intensitet, däribland den förkrossande Tormentor, men sedan - ridå.

Jürgen Reil bankar på slagverken! Herrarna, Mille Petrozza, Christian Giesler, Sami Yli-Sirniö och Jürgen Reil tackar för sig och bemöts av stående ovationer. Människorna som har bevittnat denna spelning ser minst sagt nöjda ut och så är även undertecknad, fullt ös från början till slut, tack Kreator, vi ses igen.

Sami Yli-Sirniö sätter riff
Den ihärdiga publiken

Johan Karlsson

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Liverecensionerna