Labyrinth - 6 Days to Nowhere

[2007][Scarlet]

Labyrinth gör ingen ansats av att ställa alla fördomar om italiensk småprogressiv power metal på skam. Det låter som det tydligen ska göra kring Medelhavet. Labyrinth kan åtminstone skylla på att de kan ses som förebilder till soundet, snarare än kopior. Och visst kan man skönja ett försök till utveckling genom åren. En småkul detalj är blastbeatsen som kryddar låtar som "Lost" och "Wolves 'n' Lambs". Men som helhet lämnar det inga bestående intryck av att just det här var något man kommer att plocka fram om ett par år och minnas som en stor milstolpe. Till detta är låtmaterialet, generöst tilltagna 14 spår, alltför svagt och ojämnt.

Det börjar rätt bra med låtar som "Crossroads", "Lost" och "Mother Earth". Den sistnämnda växer rent av till en hit där både vers och refräng fäster direkt och nöter sig kvar. Det känns lite fräscht, även om Roberto Tirantis nasalgälla stämma som vanligt kräver viss tillvänjning innan den är annat än lätt obehaglig. Beatles-covern "Come Together" innebär dock början till slutet. Den passar inte in i sammanhanget och versionen är föga oväntat inte särskilt bra. Den sällar sig helt enkelt till den långa raden av lustmord på klassiska låtar, brutalt utförda av power metal band.

"Just One Day" ger en sista strimma ljus, innan andra halvan av skivan sjunker ned i ett enda grått blurr med få ljusglimtar, i stil med omslaget. Här tappas greppet om mitt intresse - varje gång.


David Bergström

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna