Laethora - March Of The Parasite

[2007][The End]

"Vad säger du, människa? Skall Niklas Sundin från Dark Tranquillity
och ett gäng från mesiga The Provenance ha gjort ett album à la
gammaldags death metal, osandes av en smula grindcore? Det tror jag på när jag hör det!" Laethora är från Göteborg, och kombinerat med medlemmarnas bandursprung så kan det inte hjälpas att melodiösa och trallvänliga gitarrslingor kombinerat med ömsom growl, ömsom ren sång förväntas. Omslaget för snarare tankarna mot något ledsamt gothprojekt från Finland, även om det skall tilläggas att det är rätt tjusigt.

Fördomarna haglar, och det är med en likgiltig attityd och halvhjärtad inställning som Laethoras debut "March of the Parasite"
förs in i CD-spelaren.
Sedan kommer det...

Pang.
Käftsmäll.

Första intrycket är att det påminner om Bloodbath, tätt följd av Death Breath och utan rädsla för att ta vatten över huvudet - ett fräschare Autopsy. Brutalt och aggressivt varvas nitiskt med långsamt och tungt, och "March of the Parasite" genererar en dragning i ansiktsmuskulaturen runt munnen, ett leende kan man kalla det, av renaste välbehag. Som album blir det inte mycket bättre, men de där riktiga kioskvältarna saknas. Hade det bara en funnits ett par motsvarigheter till "Heading for Decapitation" så hade "March of the Parasite" varit bättre än Death Breaths "Stinking up the Night" som, med all rätt, kanoniserades i fjol. Här hemma väntas det redan på en uppföljare, men fram tills dess så skall den här avnjutas både en och två gånger till. Kanske tre.


Betyg: 8/10

Stefan Dahlin


<< Tillbaka till Skivrecensionerna