Lake Of Tears - Black Brick Road

[2004][Noise]

Tja, vad ska man säga egentligen? Lake Of Tears var nästintill okända för mig ända tills deras senaste alster damp ner i brevlådan. Jag förväntade mig något gothaktigt, men ack vad jag bedrog mig. Det tog ett tag innan skivan åkte in i spelaren, men en kall novemberlördag på väg hem från Stockholm i ett tåg, var det äntligen dags. Musiken fångade mig med en gång och när man kollade ut genom fönstret på Sveriges karga snöfyllda åkrar med Boråssönernas musik i bakgrunden kändes det som att vara med i en musikvideo. Snyggt, vemodigt och känslofullt.

Att beskriva musiken som ryms på "Black Brick Road" är inte det lättaste men, en touch av rock, metal, pop, goth och till och med synth rullar in och ställer sig i det främsta ledet för Lake Of Tears musikaliska variation. Tänk dig ett Peter Tägtgrens Pain ihop med R:E:M och lägg in en stor bit metall.

Ett enkelt uttryck för att beskriva de toner, melodier, trumslag, sång som väller ut ur mina högtalare är - hårdrock. Låtarna går oftast i ett lugnt tempo men det finns några uppstickare som "The Greymen" och "A Trip To The Moon". Bandet drar mer ofta än sällan ut i grymma keyboardutsvävningar a' la Purple och det låter sjukt bra, ingen låt är direkt dålig, men ibland kan man känna att det är lite väl slätstruket och då blir det bara sådär. Trots detta en mycket bra platta, kolla in.

Johan

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna