Lee Z - Shadowland

[2005][Escapi]

Från trallmetallen och ölkorvarnas härliga rike kommer ordrocksorkestern Lee Z. Om jag nämner band som Spock´s Beard och Vanden Plas vet du förmodligen i vilket fack de befinner sig.

Under första genomlyssningen vidgades min mun otaliga gånger, men som vanligt blev det fullt lyssningsbart efter några fler varv i spelaren. Vad jag tycker de lyckas med är att skapa en skön atmosfär, vilket man till stor del kan tacka det utmärkta och smakfulla trakterandet av keyboard för. Låtmaterialet är dock lite väl släpigt och strömlinjeformat för att gripa tag och uppmuntra lyssnaren till att återigen trycka på play-knappen efter att tonerna från trista instrumentallåten ”Peaceful Lake” ebbat ut. Detta hindrar dock inte ”Shadowland” från att glimma till vid några tidpunkter, som i det variationsrika titelspåret, den 80-talsdoftande lättsamma "Troublemaker", och den kraftfulla och sköna balladen "Cold Days".

Med lite mer ös och hastighet hade plattan säkerligen kunnat vandra uppåt i betygsskalan, men som det är nu känns ”Shadowand” utan nämnvärda funderingar som en helgjuten… sexa.

Martin Pelin

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna