Lost Horizon - Chalmers

Göteborg - 1/11/03

Ett sent gig

Vilken helg! Först Rage och Helloween på fredagen och sedan Pathos och Lost Horizon på lördagen. Konserten var anordnad av Chalmers och ingick i deras Halloween-fest. Alltihopa kostade endast 60 kronor och det var väl värt priset.

Konserten ägde rum i en gympasal och akustiken var kanske inte den bästa. Det låter kanske inte så märkvärdigt med en gympasal, men det var ändå ganska bra konsertkänsla. Ett plus för ljussättningen och det stabila kravallstaketet.

Första bandet ut var Pathos. Deras snabba Heavy Metal fick inte så jättestort stöd till en början, men folket började strömma till och när de gick av scenen ropades det efter mer. Bandet kom dock inte tillbaka.

Nåja, nu var det bara en kort väntan kvar tills de krigsmålade herrarna i Lost Horizon skulle inta scenen. Ljudet av Transdimensional Revelelation ljuder ut ur högtalarna och alla vet vad som väntar, eller i alla fall dem som vet var de har Lost Horizon.

Medlemmarna kommer in och de dundrar igång med låten Pure, en stark Midtempo-låt med många tempoväxlingar, Daniel Heiman (sångaren) visar redan från första ton varför han får gästa på idel plattor och anses som en av sveriges främsta metalsångare!

Lost Horizon spinner vidare med sin Heavy/Power-Metal och blandar friskt ifrån de båda albumen Awakening The World och A Flame To The Ground Beneath. Med sig har de även en ny live-gitarrist, men han är inte medlem i bandet utan spelar endast då live-tillfällen ges. Hans namn är Hans Boström och fyller Wojteks (ex-medlem/gitarr) kvot väldigt bra.

Höjdpunkten på konserten måste vara när de bjuder på den mycket bra låten Welcome Back, som verkar vara en given livefavorit där publiken verkligen får visa vad de går för. Sworn In The Metal Wind är en annan klockren röjare som sällar sej till ett av bandets bästa verk. Klockan börjar närma sej två och göteborgarna avslutar med Crimson Glory-covern Red Sharks.

En bra spelning, men Lost Horizon kan göra mer, mycket mer. Detta var min fjärde spelning med krigarna och ingen har hittills slagit den första som jag såg med dem på Sweden Rock Festival 2002.

Jag vet inte riktigt vad som gnager mej, men det kan vara det lite halvtaskiga ljudet eller att de alltid envisas med att avsluta med covern Red Sharks, jag hade hellre hört Cry Of A Restless Soul som de aldrig (?) har spelat live. Spelningen var inte mästerlig men den var ändå jäkligt bra, lite ändring i setlisten tills nästa gång hade dock varit kul.

SETLIST

01. Transdimensional Revelelation
02. Pure
03. Denial Of Fate
04. Lost In The Depths Of Me
05. Welcome Back
06. Heart Of Storm
07. Again Will The Fire Burn
08. Sworn In The Metal Wind
09. Red Sharks


Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Liverecensionerna