Lunaris - Cyclic

[2004][Elitist]

Det blir allt vanligare att band försöker blanda genres för att testa och göra nyskapande musik. Detta fungerar ibland alldeles strålande, men tyvärr blir det alldeles för ofta rörigt och i vissa fall - dåligt. "Cyclic" skulle jag placera någonstans i mitten. Lunaris kommer från Norge och består av M & HP på gitarr, Ray på keyboard, Janos på trummor, Dr.Dream på bas - plus - ren sång, samt Balfori som sångare.

Första låten ”Mendacities of a corporate messiah” låter ungefär som en klassisk black-metallåt det vill säga 1-2 riff och några synthinslag. En helt okej öppningslåt. Nästa låt ”I.A.D” - är en Arcturus/Borknagar-liknande låt men med mycket sämre sång vilket gör att detta låter väldigt otight och flummigt. Soundet på denna platta varierar mellan riktigt grymma black/death-metallåtar, men även flummiga försök till ren sång.

Dock skall man inte underskatta deras musikaliska skicklighet, eller deras intressanta synthinlägg på vissa låtar. Vilka gör att de låter progressiva och välplacerade. Man ska inte heller glömma alla gästartister, b.la. Steve Digiorgio(Death), Eric Peterson(Testament), Asgeir Mickelson(Borknagar) och Steinar Sverd Johnsen(Arcturus) som förgyller skivan till det bättre.

Trots vissa snedsteg så måste jag erkänna att denna plattan är helt okej, vissa låtar mäter sig lätt med annan norsk extremmetal medans andra sjunker som en tysk ubåt, dock är de flesta låtarna på plattan riktigt skapliga men jag tycker nog att Lunaris skall välja vad dom vill spela för något och inte försöka sig på för svåra saker som bara slutar i yra.

Olof

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna