Magic Kingdom - Metallic Tradgedy

[2004][Limb]

Kraftmetall-maskinen "Limb" släpper nu Magic Kingdoms andra album "Metallic Tradgedy". Redan vid en första anblick på skivomslaget så förstår man vad det handlar om. Eldsprutande drakar, slottsruiner och en ensam magiker som försöker kämpa mot de onda varelserna. "Metallic Tradgedy" formligen sprudlar av kraftmetallens attiraljer", men även om omslaget vittnar om ett tjola-hopp-tjola-hej-band så är musiken lite mörkare än så. Visst, det är fortfarande power metal,men mer i At-Vance-land, än i Freedom Calls territorier. Det kan även tilläggas att just den före detta frontmannen i At Vance (Oliver Hartmann) här sjunger "lead vocals" på två låtar och sköter all bakgrundssång.

Skivan inleds med ett pling-pling-intro och efterföljs sedan av en grov låt som seglar i power metallens bästa kölvatten. Tyvärr är det även här som skeppet strandar. Efter cirka fem genomlyssningar så sitter fortfarande ingen låt nämnvärt förutom den första "Child Of The Nile". Spåren seglar obemärkt förbi mig, men trots att låtarna inte sätter sig så minns man även skivan med en "wow-känsla". Sista spåret är nämligen ett tretton minuter långt epos där black metal-skrik, growls och opera-sång sammansmälter i denna mycket märkliga låt. Bandet berättar att den kan ses lite som en mini-metalopera och att den är proggressiv i ordets rätta bemärkelse.

Detta är en skiva för de som vill ha allt med Oliver Hartmann, samt de som rådiggar all form av power metal. Känner du dig träffad, kolla då upp skivan.

Johan

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna