Mägo De Oz - Belfast

[2004][Locomotive Music]

Wow, Mägo De Oz, har jag bara hört lite smått till namnet och skivan jag har i min hand ska tydligen vara en slags skiva för fansen där covers och osläppta låtar blandas som bollarna i en Kenodragning. Det låter även som att det är olika sångare som sjunger, bandet är hela nio personer så det är ju ingen omöjlighet, men vilken musik de framför. Spanjorerna spelar någon form av folk metal på spanska – kan hända att deras ”riktiga skivor är engelskspråkiga? - och det låter riktigt bra.

Efter introlåten ”Irish Pub” – ni kan ju tänka er hur den låter - drar skivan igång på riktigt med Boney M-låten (!) ”Belfast” där – om jag inte är helt ute och cyklar – Nils-Patrick Johansson (Astral Doors) gästar – det är i alla fall väldigt likt. Skivan snurrar vidare och vi stöter på allt från Whitesnake till Judy Garland. Trots att detta är en skiva som bara är en aptitretare inför deras nästkommande studioalbum så kan jag inte låta bli att gilla detta bra mer än vad man kan tro.

Höjdpunkterna består av Whitesnakes ”Guilty Of Love” (”Dame Ta Amor”) Elvis Presleys (!) ”Can’t Help Falling In Love” (“Toda Irá Bien) Uriah Heeps ”Lady In Black” (”Dama Negra”) där de har lagt in ett snyggt folkmusikparti i slutet av låten och Judy Garlands klassiker ifrån Trollkarlen från Oz, ”Somewhere Over The Rainbow” som faktiskt framförs på engelska. Detta är främst en skiva för fansen samt för folk som gillar coverlåtar men är du öppen för något nytt så kan det vara något att kolla in. Jag själv har åtminstone blivigt väldigt nyfiken på bandets tidigare releaser. Charmigt så det förslår.

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna