Majesty - Hellforces

[2006][Massacre]

”Guardians of the Dragonflame”… Titeln på åttonde spåret säger allt. Reagerar du negativt på den kan du sluta läsa nu och glömma att Majesty existerar. Tycker du däremot att det väcker någon sorts svårdefinierat men behagligt sug i magtrakten, då är du kanske värdig att gå med i Majestys sanna metallarmé. Jag måste redan nu också varna för att Tarek Maghary är inte någon världssångare direkt. Bandet har inte ett uns av originalitet, men en hel del själ och hjärta i vad de gör.

Tyvärr har Majesty lagt de värsta Manowar-komplexen bakom sig och gått vidare till ett lite mesigare sound, med ännu högre trallfaktor. Då snackar vi inte bara powermetal. ”Nowhere Man” är nästan stulen rakt av från Bon Jovi. Det börjar dock i gammal god metalstil på ”Hellforces”. Sen följer en rad låtar som egentligen är bra, men alltför lättviktigt producerade för att hugga sig in med svärdets kraft. ”Heavy Metal Desire” och ”Like A Raptor” bör nämnas ändå.

Så kommer den då, ”Guardians on the Dragonflame”. Det är bara att smälta. Det är klyschigt, det är tralligt och det vattnar alla möjliga fördomskvarnar om powermetal. Men vilken refräng! Bara att låta sig golvas och sjunga med. Inslaget av operasång höjer ytterligare anrättningen. ”Freedom Heart” blir å andra sidan för mycket. En sliskig ballad om att inte sluta tro på friheten. Usch… högst motvilligt sjunger jag med i den också.

Självaste Udo gästryter på ”Metal Law 2006”. Det är i mångt och mycket skivans behållning. Det här är mer än godkänt på den rådande powermetalmarknaden, men det når inte i närheten av ”Reign In Glory”. Har ni inte den, så sätt den först på inköpslistan. Ja, om ni gillar Manowar vill säga.

David Bergström

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna