Mandrake - Mandrake

[2004][Officiell Hemsida]

Med taktfasta Helloweenriff, smattrande dubbelkaggar och en sångare som påminner lite om herr Hansen, är det inte svårt att fastställa var Mandrake har fått sin största inspiration ifrån. Faktum är att samtliga medlemmar utom basisten, Björn Lundqvist, håller Gamma Ray som en sina främsta inspirationskällor. Och visst märks det av i musiken. Första spåret spelar dock i den tyngre ligan, missförstå mig inte nu. Det handlar knappast om något Slayer-liknande mangel. Vi serveras istället en fin mid-tempo-historia med bra tyngd.

Solot, som utförs av Martin Bäck och Jocke Johansson är dessutom mycket smakfullt framfört. Låten är dock lite klen, lite mer jävlaranamma - inte bandet dock - hade inte skadat. Nästföljande spår påminner om boråsbandet Freternia och sångaren Christian anstränger nu sina stämband till det yttersta, äntligen lite riv! Tyvärr, så övergår det hårda och nästan lite thrashiga i en lite simplare, men klämkäck, allsångsrefräng.

Till nästa demo eller rentav album, efterlyses mer aggressivitet. Att slå sig fram som power metalband idag är inte det lättaste. Förutom att ha bra låtmaterial ska man helst vara lite (om det går) originella. Frågan är om Mandrake kommer att klara det. I nuläget vet jag inte, men med en ruffare attityd lite mer knockande refränger och en trampa-inte-på-mig-inställning är jag säker på att de kan lyckas.

Johan

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna