Manowar - Gods Of War

 

[2007][Magic Circle Music]


Talbok, soundtrack eller renodlad heavy metal? Manowar ger oss allt och lite till. Bandets nya abum, det nionde i ordningen, är det mesta Manowaralbum som någonsin har givits ut. Manowariteten är total när de välpumpade herrarna tar med oss ut på slagfältet in i Odins fantastiska värld.

Inledande "Kings Of Kings" pulserar under kamp på liv och död, "Sleipner" för oss längs regnbågens bro till Valhalla och när sångslingan "Open Valhalla's door" uppenbarar sig i mustiga "Sons Of Odin" är kapituleringen så direkt, att man inget annat kan göra än höja svärdet mot skyn och brista ut i ett äkta krigarvrål.

Joey Demaio tillika parhästen Eric Adams har än en gång lyckats med att finslipa sin episka sida och i avslutande "Hymn Of The Immortal Warriors" levererar det en av sina bästa kompositioner på länge. "Gods Of War" ljuder av en fläskig produktion, storvulna -manskörer och är ett av de bästa Manowaralbumen på länge.

Ett svart får uppenbarar sig dessvärre vid skivans slut. Det urtöntiga bonusspåret "Die For Metal", vilket får 1987´s "Blow Your Speakers" att framstå som ett riktigt mästerverk, är en rejäl fadäs och borde inte ens hamnat i inspelningsprocessen.

Betyg: 8/10

Johan Karlsson


<< Tillbaka till Skivrecensionerna