Master - The Spirit Of The West

[2004][System Shock]

Paul Speckman är väl närmast att betrakta som en levande legend inom Death Metal vid det här laget. Vill till exempel minnas att Nihilist (förlagan till Entombed) hade låten ”Master” som ett stående inslag i sina set under slutet av 80-talet. Förutom Master har Speckman genom åren gjort sig ett namn via band som Deathstrike, Abomination, Funeral Bitch med flera.

Mot den bakgrunden borde man ha rätt höga förväntningar på ett nytt album med Master. Men tvärtom har jag inga förväntningar alls. Dels har Paul i min mening inte levererat nÂgot intressant alls på över tio år. Dels är paketeringen av senaste släppet en sån total parodi att det är svårt att vid en första anblick ta plattan på allvar - tänk dig smiskgurun Hans Sheike på High Chapparal.

Döm därför om min förvåning när jag upptäcker ett album som engagerar redan vid första genomlyssningen (och det ska gudarna veta, att de är rätt sällsynt). Här finns å ena sidan gammal hederlig dödsmetall, som den låt innan Morrisound Studion i Florida kom att definiera scenen - tänk Death med lite Motörhead-vibbar. Å Andra sidan finns här också en annan rakare rockådra som i sjätte spåret ”Another Day In Phoenix” med sin fantastiska kvinnokör (!) i refrängen.

Riktigt onödig är dock avslutande covern p Johnny Cash-örhänget ”Ring Of Fire”, som mer än något annat bara bidrar till en allmän pajighet. Men bortsett från detta och den fåniga cowboy-grafiken är ”The Spirit Of The West” en riktig överraskning som kommer att åka in i stereon många gånger framöver.

Martin Lee

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna