Masterlast - Mastery Of Self

[2006][Escapi]

Med medlemmar från bl a Yngwie Malmsteen, Michael Shenker och TNT får man onekligen vissa förväntningar på ett bands ljudbild. Kanske är det därför som Masterlast inte direkt har överösts med positiva omdömen.

Lite orättvist är det. Även om musiken som sådan spretar en aning mellan sina tydligt melodiösa och furiöst aggressiva uttryck, finns det utan tvekan ett enormt kunnande i botten. Något som också tar sig uttryck i ett flertal riktigt starka låtar. Inledande ”I Ache” har nästan något som skulle kunna betecknas som hitkänsla. Därefter vandrar man mellan ett ganska modernt postsleaze-sound, inte helt olikt svenska Gemini Five, och ganska experimentella tongångar som ibland får mig att tänka på Otep och britittiska Senser.

Sångerskan Lizza Hasan låter dessutom (när hon ger fan i att ryta) inte helt olik Warrior Souls Kory Klarke, vilket så klart är helt fantastiskt om man är lagd åt det hållet. Och det är undertecknad. Därför når inte heller betyget hela vägen.

Om man genomgående tonade ned aggressiviteten och det gutturala en aning, som i strålande ”On The Line” och ”Whore Myself”, skulle den här plattan gå varm. Som det är nu väljer jag bort ungefär hälften av låtmaterialet.

Martin Lee

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna